Menu Close

Što je floating?

Što je floating?

Terapija plutanjem zasniva se na smanjivanju svih vanjski podražaja na Vaš um i tijelo.

Postoji li uopće u današnjem svijetu mjesto gdje ste u potpunosti isključeni od svih distrakcija i sveopće buke koja stvara pritisak na cijelo Vaše biće?

U našim prostranim tankovima za plutanje, preko 300 kilograma vrhunske Epsomove soli otopljeno je u 700 litara vode. S tolikom koncentracijom soli, postiže se efekt plutanja, odnosno bestežinskog stanja. Tijelo s lakoćom pluta na površini vode koja je zagrijana na ugodnih 35,5 °C, koja je temperatura Vašeg tijela.

U periodu od 90 minuta, u okruženju bez svjetla, zvuka, ili bilo kakvih vanjskih podražaja, Vaše tijelo i um doživjeti će preporod kakav se teško opisuje, ali se dugo prepričava.

3 faktora koja čine FLOATING djelotvornim:

1) Nedostatak stimulansa na Vaš mozak.
Bez svjetla, zvuka, gravitacije i temperaturne razlike, Vaš mozak dobiva predah i lakše ulazi u stanja dublje relaksacije, te sporijih i dubljih moždanih valova. Teško je opisati to stanje između sna i jave koje se nerijetko javlja u tanku, ali doživjeti tu prekrasnu prazninu i opuštenost uma poslije terapije je zaista poseban doživljaj.


2) Nedostatak stimulansa na Vaše tijelo.
Tolika količina Epsomove soli otopljene u vodi u tanku omogućava Vam da plutate na površini bez ikakvog truda ili poteškoća. U bestežinskom stanju, drastično se smanjuje pritisak na mišiće, zglobove, kosti i kralježnicu, a mnogi klijenti opisuju osjećaj kao da lebdite u zraku ili plutate svemirom.

3) Magnezij.
Magnezij pomaže u opuštanju i oporavku mišića, kosti, zglobova, tetiva; olakšava rad krvožilnog sustava, te smanjuje krvni tlak; snižava raznu hormona stresa, a podiže hormone sreće, te je vrlo bitan faktor u suzbijanju simptoma anksioznosti ili depresije. Pospješuje kvalitetu sna, te omogućava mentalni fokus i osjećaj bistrine u glavi nakon floata. Preko cijelog tijela ćete ga upijati 90 minuta, a kosa i koža Vam neće biti isušena i naborana nakon tretmana, već vrlo glatka i nahranjena, baš zbog Magnezijevog sulfata.

Kratki simpatični intro video od kolega iz ''Float Culture'' centra iz Novog Zelanda.

Joe Rogan 5 min o plutanju

Najbolji dokumentarac o floatanju koji postoji. Traje 1 sat. Obavezna literatura za svakog tko se interesira za plutanje 🙂
FLOAT NATION

Trailer za novi dokumentarac, koji izlazi 2021. godine
''The Float Tank Cure''